Promovare Facebook: cum faci o reclama reusita pentru pagina companiei

Reclama este sufletul comertului si, oricat de mult ar suna a cliseu, chiar nu ai cum sa o treci cu vederea, cand stii ca iti poate aduce nu doar mai multi clienti, ci si mai multa expunere si faima. In ultimii ani, romanii au inceput sa foloseasca cu precadere cuvantul “advertising” in loc de reclama, referindu-se in principal la Facebook Ads, cea mai prolifica modalitate de a-si promova compania.

Facebook.jpg

Sa faci o campanie de promovare Facebook nu este atat de simplu pe cat pare la prima vedere, insa nu pentru ca n-ar fi potentiali clienti interesati de serviciile oferite, ci pentru ca sunt multe aspecte aparent inofensive pe care le omiti in crearea reclamei si care iti scad vertiginos sansele de afirmare.

In principiu, greselile reclamei se rezuma la imaginea prost aleasa si la descrierea care omite sa raspunda la intrebari de tipul “De ce sa dau like”, “Cu ce ma ajuta aceasta companie fata de altele”, “Ce beneficii imi ofera aceasta companie”.

Iata cateva sfaturi despre ce sa faci si ce sa nu faci cand incepi o campanie de promovare Facebook.

1. Nu zapaci publicul cu prea multe informatii si concepte

Spatiul de reclama pe Facebook este limitat, astfel ca esti constrans sa spui multe detalii in cuvinte putine (maxim 20% text). Totusi, ar fi bine sa nu oferi chiar toate informatiile in caseta de Facebook Ad, intrucat volumul mare si alambicat de informatii ar putea zapaci publicul. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca sunt sanse foarte mari ca numarul celor care dau like paginii tale de Facebook sau raspund la call-to-action sa fie foarte mic. Automat, reclama nu-ti aduce niciun fel de promovare pe care o poti converti in favoarea ta.

Concepe un text atractiv, relevant, precis, care evidentiaza atuurile companiei sau oferta de produse. Comunica prin text, fa publicul sa inteleaga ca au mai multe beneficii daca aleg firma ta decat daca aleg alta, ofera solutii, rezolva o problema.

2. Alege o imagine relevanta activitatii tale

Imaginea pe care o folosesti pentru promovare pagina Facebook nu este pusa acolo doar pentru a umple spatiul de langa text, ci este un instrument fantastic de atragere a atentiei publicului. Prin urmare, alege-o inteligent. Poza trebuie sa fie relevanta pentru domeniul de activitate al companiei tale, dar in acelasi timp trebuie sa fie catchy, sa trezeasca emotie, curiozitate, interes sau empatie.

De exemplu, daca faci promovare Facebook pentru un cartier rezidential, indicat ar fi ca imaginea reclamei sa fie cea a unui interior de apartament sau a blocului si nu cea a unei machete pe hartie, chiar daca apare numele companiei pe ea.

Pozitionarea imaginii este un alt aspect la care trebuie sa fii atent. Daca promovezi un magazin online de rochii de seara, dar pui o poza cu un sfert de rochie, din care nu se intelege nimic, poti sa te astepti la o promovare Facebook nereusita, in ciuda textului catchy.

Logo-ul companiei ca imagine reprezentativa pentru Facebook Ads este, de asemenea, o alegere neinspirata, care nu transmite nimic publicului, in timp ce o imagine mai dinamica ar putea face diferenta.

 
2
Kudos
 
2
Kudos

Now read this

Google renunta la Authorship

Atotputernicul Google sau Motorul (de cautare al) internetului a decis sa renunte la afisarea informatiilor despre autor printre propriile rezultate. Niciun fel de problema, un artificiu in minus- am fi tentati sa spunem dar pentru... Continue →