Mobile marketing sau viitorul marketingului online

Chiar daca in anul 2003 Blackberry oferea posibilitatea utilizatorilor trimiterea de e-mail-uri direct din terminalele mobile iar in 2007 a fost lansat primul smartphone, iPhone-ul, a durat destul de mult timp ca aceste obiecte sa intre in atentia marketerilor.
smartphone.jpg

Pentru stabilirea unei strategii de marketing, pentru dispozitvele mobile trebuie sa tinem cont de mai multe aspecte. De pilda, 77% dintre utilizatorii de tablete si telefoane inteligente folosesc aceste instrumente de acasa sau de la locul de munca, unde exista si computerele obisnuite.

Pentru vasta majoritate a utilizatorilor, nu mobilitatea este marea atractie ci o combinatie intre dispozitive, omniprezenta acestora, personalizarea, faptul ca sunt tot timpul la indemana.

Computerele noastre au inceput sa devina din ce in ce mai asemanatoare cu dispozitivele mobile, iar dispozitivele mobile au inceput sa compenseze dezavantajele fata de computere prin procesoare mai rapide, ecrane din ce in ce mai mari, conexiune mai buna si tastaturi mai performante.

Asadar, daca stam sa ne gandim ca toate datele noastre sunt in icloud, legatura noastra cu dispozitivul este doar una sentimentala, marimea ecranului care poate fi “mobil”, iti dai seama ca mobile marketing nu este neaparat un lucru distinct, este de fapt viitorul marketingului digital.

Daca facem un test si construim un site care nu functioneaza pe tableta sau smartphone vom vedea ca utilizatorul va blestema fabricantul tabletei sau telefonului, se va intreba daca nu cumva el este de vina, daca nu cumva conexiunea la internet a cazut si in cele din urma va blestema pe cei care au facut acel website, fara sa inteleaga dificultatea procesului de adaptare a unui site pentru device-urile mobile.

In privinta utilizatorilor nu exista adevarata notiune de “mobil”, ceea ce inseamna ca marketer-ul trebuie sa tina cont de omniprezenta dispozitivelor. In mod obisnuit, utilizatorii isi folosesc instrumentele pentru trei lucruri: sa comunice cu altii, pentru consumul de media (video, imagini si text) sau sa caute raspunsuri.
mobiile.jpg

Marketerii ca sa isi mareasca sansele, ar trebui sa ia in considerare urmatoarele aspecte:

Alte elemente importante de care trebuie tinut seama sunt:

 
1
Kudos
 
1
Kudos

Now read this

Promovare Facebook: cum faci o reclama reusita pentru pagina companiei

Reclama este sufletul comertului si, oricat de mult ar suna a cliseu, chiar nu ai cum sa o treci cu vederea, cand stii ca iti poate aduce nu doar mai multi clienti, ci si mai multa expunere si faima. In ultimii ani, romanii au inceput sa... Continue →